ANKARA / KEÇİÖREN - Nuh Eskiyapan İlkokulu

Nis

Okulumuz 1/D sınıfı Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Kurtuluş Parkı Trafik Eğitim Pisti" ne gezi düzenlediler.

Pistteki teorik ve uygulamalı trafik eğitime katılan öğrenciler; karşıdan karşıya geçerken uyulması gereken kuralları,yaya geçidini ve okul geçidinde nasıl davrancaklarını, trafik ışıklarını,alt geçit,bisiklet yolu ileemniyet ve oto koltuk kullanma

kurallarını öğrendiler.

23 NİSAN NEDEN BAYRAM

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı tarih olarak büyük bir önem taşır.

1920 yılında ilk Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu anlamlı günde, ulusal egemenlik ve çocuk bayramı olarak çeşitli kutlamalar düzenlenir.

23 NİSAN NEDEN ÇOCUK BAYRAMI OLARAK KUTLANIR

Bu özel gün, aynı zamanda Atatürk'ün çocuklara armağanı olarak da bilinir ve çocuklar için çeşitli etkinliklerle renklendirilir. Okullarda ve çeşitli kamu kurumlarında düzenlenen etkinliklerle çocuklarımız bu tarihin önemini öğrenir ve eğlenme fırsatı bulur.

23 Nisan, yalnızca bir tatil günü olmanın ötesinde, Türkiye'nin geleceği olan çocukların önemini vurgulayan ve milli birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bir gündür.

Kutlamalar kapsamında düzenlenen gösteriler, geçit törenleri ve çeşitli yarışmalar, bu özel günü daha da anlamlandırır.

Okulumuzda da bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 104. Yılı öğrencilerimizin şiir ve gösteriyle coşkulu bir şekilde kutlanmıştır.

.....

1.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KARNE HEYECANI